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Section 1003.2.8.4 requires that exit signs be internally or externally illuminated.  
Based on this section, I have the following questions. 
 
1. Do photoluminescent exit signs meet this requirement? 

Yes. This is applicable as long as the photoluminescent exit signs are listed in 
accordance with UL924, (including the July 11, 2001 revision) and are installed per 
manufacturer’s specifications. 

 
 
2. Must photoluminescent exit signs be continuously illuminated for 24-hours? 

No. Photoluminescent exit signs must have a continual light source (minimum five ft-
candles of florescent) whenever the building is occupied and the signs must remain lit 
for the 90 minute requirement when the lights go out or in the event of a power 
failure. 
 
 

3. Are photoluminescent exit signs required to be illuminated only when the 
occupancy is occupied? 
Yes. Minimum 5 foot-candle external unfiltered fluorescent illumination must be 
present on the sign face at all times the building is occupied.   

 
 

4. May the occupancy turn off the external illumination to the exit sign after business 
hours?  
No. These signs must always be illuminated when the building is occupied. 
 
 

Page 1 of 2 
 



 
Code Interpretation #4-025 
Page 2 of 2  

 
 

5. Additionally, Section 1003.2.8.5 requires that all exit signs must be illuminated at 
all times. To ensure continued illumination for not less than 1½ hours in case of 
primary power loss, the exit signs shall also be connected to an emergency power 
source.  Based on this Section, do photoluminescent exit signs meet the 
requirement? 
 
Yes. However, the installation must be per UL924 (with revisions through and 
including July 11, 2001). 
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